Muzikale kerstgroet van onze jeugdharmonie

22 december 2020
Muzikale kerstgroet van onze jeugdharmonie - Harmonie de Vriendenkrans

2020 ligt bijna achter ons. Een bijzonder jaar met helaas weinig (muzikale) activiteiten.
Na een succesvol nieuwjaarsconcert startten we vol enthousiasme met de voorbereidingen voor vele concerten en evenementen, met als highlights onze concoursdeelname en het wervingsconcert van de jeugdharmonie.

Maar vanaf eind februari kreeg het coronavirus ons in z’n greep. Door de maatregelen en beperkingen konden we nog maar weinig samen muziek maken en onze grootse plannen konden veelal niet doorgaan.

Desondanks waren er dit jaar toch een aantal bijzondere momenten. Dirigente Jenny Leerschool van de jeugdharmonie kwam in mei met het idee om met de jeugd  ‘op afstand’ samen muziek te maken. Jeugdleden maakten vanuit huis zelf een opname van het stuk ‘Avengers: Age of Ultron’, wat resulteerde in een mooi filmpje dat werd ingezonden voor een online wedstrijd van de KNMO. En we vielen ook nog in de prijzen! De jeugdharmonie won een trolley met 12 mooie lessenaars.

Op 4 mei speelde Janneke Metternich ter ere van de dodenherdenking het Taptoe-signaal in de kerktoren van de Sint-Stephanuskerk. Dit moment was tevens live te volgen via onze Facebook pagina.

Maar 2020 kende nog meer speciale momenten. We vierden twee 50-jarige bruiloften; in het voorjaar van Jan en Ine Delissen en in oktober van Nard en Riet Bijlmakers. Bijzonder was ook de 100ste verjaardag van ons oudste lid, Dhr. Smeets (mét muzikale verrassing van het gelegenheidsensemble Loes Metternich, Carlijn Segers en zijn kleindochter Marieke).

Op 21 november stond het jaarlijkse Caeciliafeest op de planning. Creatief werd er gekeken naar een alternatief voor de traditionele feestavond. De 3 jubilarissen Margo Abels, Jan Geelen en Hans Smeets, alle drie 50 jaar bondslid, werden verrast met een serenade en het speldje en de oorkonde werden overhandigd door onze voorzitter. ‘s Avonds vond er een super gezellige online pubquiz plaats, georganiseerd door de Caecilia commissie.

Gelukkig konden ook de kerstbomenverkoop en de verkoop van onze overheerlijke Vriendenkransjes doorgaan met een fantastisch resultaat.

Als afsluiter van dit uitzonderlijke jaar bijgaand een muzikale kerstgroet van onze jeugdharmonie, die gelukkig nét voor de volledige lockdown werd opgenomen. Hiermee willen we iedereen mooie en gezellige feestdagen wensen.

Blijf gezond! Zorg goed voor jezelf & voor elkaar!