Ik speel nog geen instrument

maar wil het wel leren!

Om een muziekinstrument te kunnen spelen, is het belangrijk om muzieklessen te volgen. De meeste kinderen beginnen in groep 4 of 5 met de cursus Myouthic Base. De cursus Myouthic Base duurt minimal een jaar en bereidt kinderen voor op een instrumentale opleiding. Met behulp van blokfluit, zang en andere instrumenten leren kinderen de grondbeginselen van de muziek. Spelenderwijs leren ze noten lezen en andere basisvaardigheden. Voor meer informatie over de cursus Myouthic Base, klik hier. In Heel wordt de cursus Myouthic Base gegeven door Angelique van Dijk.

Na de cursus Myouthic Base of als je al goed noten kunt lezen (bijvoorbeeld als je pianoles hebt gevolgd), kun je kiezen voor een blaasinstrument of slagwerk. Op dit instrument volg je muzieklessen en kun je op termijn diploma’s halen. Als je een tijdje muziek maakt, kun je ook lid worden van het jeugdensemble, de jeugdharmonie en later de harmonie. Samen muziek maken is leuk! Jaarlijks organiseert de jeugdharmonie in samenwerking met Angelique van Dijk, BS de Sleye en eventueel andere clubs een wervingsconcert met ieder jaar een ander thema en naam. Dit concert is bedoeld om een breed publiek kennis te laten maken, hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Voor verdere informatie met betrekking tot het volgen van muzieklessen, lidmaatschap kunt u contact met ons opnemen via jeugd@devriendenkrans.nl of via onderstaand formulier.