Jaarvergadering terugblikkend op 2019

15 september 2020

Gisteravond, maandag 14 september, hebben wij ‘Coronaproof’ vergaderd. Deze vergadering had in maart plaats moeten vinden. En is bedoeld om het financieel jaar van 2019 af te sluiten. Maar toen sloeg de huidige werkelijkheid in; het coronavirus. Het jaar hebben we voortvarend ingezet. We gingen inzetten op werving van jeugd, het binden en boeien van niet spelende leden, vrienden en donateurs en we hadden een hoop ideeën voor onze evenementen. Deze hebben we allemaal moeten cancellen. 

De vergadering, plannen en begroting van 2020 hebben we opgesteld met de kennis van nu. Op onze plannen en onze begroting hebben we tegenvallers en meevallers. 1 November zouden wij op concours gaan. We hadden gehoopt  dit jaar o.a. een mooie jaarmarkt te draaien. Beide is geannuleerd. Vooruitkijkend denken wij nog het een en ander te kunnen organiseren. Financieel hetzelfde verhaal; minder opbrengsten, maar ook minder kosten. Alles tegen elkaar afgezet, verwachten we 2020 positief uit te spelen.

Concerten en evenementen

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, gaan de volgende concerten en evenementen door:

Op 1 november, de originele concoursdatum, houden we een concert met de jeugdharmonie en ‘de grote’ harmonie. We hopen daar onze achterban weer eens aan te treffen. Tevens staat op 12 december het wervingsconcert gepland. Ook ons traditionele nieuwjaarsconcert hopen we te kunnen uitvoeren. Dan hebben we het concours opnieuw gepland en wel op 7 november 2021.

De Kinderkleding- en speelgoedbeurs krijgt een nieuwe datum, die we binnenkort communiceren. Het Ceaciliafeest is in voorbereiding en we hopen jullie snel meer te kunnen vertellen over de invulling daarvan! En tot slot, Corona of geen Corona: de kerstbomenverkoop.

Statutair aftredend en niet herkiesbaar

  • Eric Lemmens, penningmeester
  • Mathy Metternich, voorzitter evenementen
  • Roger Drabbels, voorzitter orkestcommissie

Roger Drabbels zal tot en met het concours betrokken blijven bij het muzikale beleid.

Statutair aftredend en herkiesbaar

Én gekozen:

  • Koos Luijten, vice-voorzitter en voorzitter sponsorcommissie

Verkiesbaar en gekozen

  • Remo Kuijpers, als voorzitter orkestcommissie

We hebben twee openstaande vacatures. Die van penningmeester en die van voorzitter evenementencommissie. Bij interesse horen wij je graag!

Jaarvergadering terugblikkend op 2019 - Harmonie de Vriendenkrans